Kreativitet

 

Kreativiteten har knappt fått något utrymme alls i mitt liv under flera år. Tröttheten har varit så stor. Orken så liten. Allt har handlat om att överleva. Viljan att kunna visa upp utåt att man är lyckad. Att man klarar av att sköta familj, hus och barn samtidigt som man arbetar heltid. Att man har intressanta fritidssysselsättningar. Att huset alltid är välstädat när någon kommer förbi. Maten alltid hemlagad, inga halvfabrikat. Att man ägnar kvalitetstid med sina barn. Är den roliga föräldern som hittar på utvecklande aktiviteter för barnen.

Nu längtar jag efter att få utrycka mig själv kreativt. Kanske sitta och kleta med lite lera. Skapa. Kanske skriva en liten dikt. Göra ett inlägg i en debatt. Måla en liten tavla. För skojs skull. För att det finns njutning i själva skapandet. Utan krav på hur det ska bli.

Krav är något jag ryggar för just nu. Ordet måste ökar pulsen. Ansvar. Måsten.

Längtar efter frihet. Längtar efter att få skapa en text som andra kan känna igen sig i. Som vi kan diskutera kring. En stor samhällelig diskussion. För något har gått snett. Vi har byggt ett samhälle vi inte är anpassade för. Sjukskrivningarna på grund av utmattning talar sitt eget tydliga språk. Vi är inte maskiner som man kan tvinga in i produktion. Som kan arbeta utan utrymme för återhämtning. Vi är människor med en själ och den själen kräver utrymme. Den kräver att få vara kreativ. Att få drömma, längta. Göra ingenting. Vara. Vi glömmer så lätt vår själ. Vår längtan. Vi hakar upp oss på produktivitet. Att vi ska göra karriär. Kunna köpa en större båt än vad grannen har. Som om det skulle vara vad livet handlade om. Vi måste backa. Stanna upp. Känna efter. Lyssna efter vårt hjärtas röst.

9 reaktioner till “Kreativitet

 1. Varför inte börja sticka och virka. Det har hjälpt mig. Fast jag inte orkar så mycket så ser jag att det blir några varv varje gång jag tar upp stickorna.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har faktiskt funderat på det. Det finns ju också avkoppling i att sitta och ha nåt att göra med händerna. Det var så länge sen jag stickade och virkade bara så jag är inte säker på att jag minns hur man gör….

   Gilla

 2. Hej, hittade precis din blogg :). Jag började sticka mössor andra vintern som sjuk i utmattning, det gick hem hos folk :). Hade inte stickat på 25 år men det var riktigt kul att ta upp igen :).

  Gilla

   1. Ja det var riktigt roligt att sticka :). Var tvungen att hitta nåt att göra till slut när man väl orkade. Höll på att bli tokig av att gå hemma .). Nu har det gått tre år och är fortfarande sjukskriven, men hoppas nu på att 2017 ska bli året då det vänder för mig :). Kram

    Gilla

   2. Känner igen det där. Man börjar få tillbaka lite ork men orkar inte så mycket. Samtidigt vill man ju göra någonting. Jag hoppas att 2017 ska bli ett bättre år för dig! ❤ Är det samma arbete du tänkt försöka gå tillbaka till?

    Gillad av 1 person

   3. Ja det är ju det, ska nu arbetsträna för sjunde gången. Jobbar som lokalvårdare, men hoppas nu företaget hittat nåt annat att göra åt mig, dom har börjat få lite andra saker än bara städning, så hoppas på det :). Ska ringa dom nästa vecka och höra :), ska ju börja den 16 e Januari :). Får hoppas att även ditt år blir bra till slut :). Kram ♥

    Gilla

   4. Ja håller tummarna för det! Kanske är det lättare om man får lite mer varierande arbetsuppgifter som anstränger hjärnan och kroppen på olika sätt. Lycka till med allt! Ska bli roligt att följa hur det går för dig! Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s